Slide background
Slide background

 

At the back end of 2014 Windmill Windows were asked as how to improve the windows at The Old Coach House in Thame.

After investigating the original layout of the windows it emerged that the current designs at the front of the building had been changed from the original and by providing our advice on this as well as our advice of incorporating the modern fire escape and building regs with the new designs, our client was able to successfully pass the proposed windows through planning.

All the rectangular and slim arched top windows at the back of the property were replaced with like for like design Box Sash windows in white wood grain uPVC whilst the windows at the front of the property were replaced with arched top Box Sashes to encompass the full aperture of the brick work. Thus not only taking the windows back to their traditional look, the flats inside were open to much more light than before.

By using the modern uPVC Box Sash windows, with wood grain effect, traditional furniture and modern glazing, the flats now benefit from increased security, better fire escape and increased thermal efficiency whilst maintaining the traditional aesthetics.

Gallery

Before
Coach House Thame At Start
image-1333
Before
During
First Floor uPVC Windows Thame
image-1334
White uPVC Sash Windows Thame
image-1335
uPVC Windows Thame
image-1336
uPVC Window Surround Work Thame
image-1337
1st Floor Rear Elevation Structural Work Internal Stud Work
Internal Work For uPVC Windows
image-1338
New Lintel For uPVC Windows in Thame
image-1339
Internal Work New Lintel For Window
After
Thame uPVC Box Sash Windows
image-1340
Rear uPVC Windows Thame
image-1341
Rectangular Box Sash Windows Thame
image-1342
uPVC Windows Thame
image-1343
1st Floor Rear Elevation Rectangular Box Sash Completed Installation